Till startsidan

Kulturkapellet Sörfjärden

Andelsföreningen Kulturkapellet Sörfjärden har som målsättning att bevara kapellet som mötesplats för kulturell och social verksamhet. Inträde i föreningen beviljas enskilda och organisationer, som stödjer denna målsättning och köper minst en andel.

Du går med i föreningen genom att köpa (minst) en andel à 500 kronor. Andelsägandet är personligt. Sätt in pengarna på bankgiro 463-4168 eller swisha till 1232906311, och se till att avsändare framgår. Säkrast är att mejla kassören David Berjlund och meddela alla adressuppgifter, david.berjlund@comhem.se

Kom gärna med idéer om hur kulturkapellet kan användas!
Vill du hjälpa till med något kan du höra av dig till Helena Arbman, helena.arbman@gmail.com

Välkommen som medlem - det är ett stöd för kulturkapellet.
Den som är medlem får också lägre priser vid hyra av kulturkapellets lokaler.

Om du vill hyra kapellet kontakta också David Berjlund, david.berjlund@gmail.com

December 2020
Julbrev till alla medlemmar

Trots annorlunda tider är vi ändå halvvägs mot en ny sommarsäsong. Förhoppningsvis med bättre förutsättningar att genomföra alla spännande aktiviteter som brukar erbjudas i Kulturkapellet.
I styrelsen har vi funderat på hur vi ser till att föreningens medlemmar vet vad som händer, för att kunna delta i både verksamhet och diskussioner. Ett årligt informationsbrev är ett sätt – här kommer det, för första gången!
Under första halvåret 2021 kommer kapellet att få en rejäl ansiktslyftning, till den första juni är planen att fasaden ska vara helt ny, fönstren har redan renoverats.
Vi diskuterar också hur utemiljön runt Kulturkapellet kan förbättras. Kanske en utescen/träaltan, och plantering av träd och buskar? Du är välkommen med idéer och olika former av stöd till arbetet.
Vi har få intäkter i vår förening, så vi är helt beroende av olika typer av bidrag. Till fönster- och fasadrenoveringen har vi både fått ett rejält bidrag från Nordanstigs kommun och gåvor på nästan 70 000 kronor från hela 124 enskilda (som kommer att uppmärksammas på en tavla i kapellet)!
Vi vill skicka ett stort tack för detta! Gåvorna gör att vi kan sätta igång och klara renoveringen.
Detta är förstås en ovanlig, och ovanligt stor, kostnad. Varje år har vi runt
20 000 kronor i kostnader som vi inte kan påverka (VA, el osv). För att säkra ekonomin har styrelsen diskuterat att införa en årlig medlemsavgift, men vi har valt att inte gå den vägen.
I stället hoppas vi att många vill skaffa en ny vana: en julgåva till Kulturkapellet!
Om varje medlem skulle ge 100:-/år skulle det täcka merparten av våra grundkostnader. Alla bidrag, små som större, bidrar till att en viktig mötesplats i byn kan finnas kvar till kommande generationer!
Swish: 123 290 6311 eller Bankgiro: 463-4168. Kom ihåg att skriva ditt namn och ”julgåva”.

God Jul och Gott Nytt År!
önskar styrelsen:
Helena Arbman, Katarina Nordström,
David Berjlund, Inger Hasselberg,
Gunilla Forsberg, Lena Pääjärvi, Ewy Stålberg

29 juni 2020

20 april 2020
Renoveringen av vårt fina Kulturkapell har påbörjats!
Just nu fixas de gamla fönstren på två sidor och i bästa fall byter vi fasaden mot gatan under 2020. Eftersom vi har få intäkter i vår förening behöver vi ta det hela i etapper. Vi skulle vara jätteglada om ni - som företag eller privatpersoner - ville hjälpa till ekonomiskt! Vad sägs om att sponsra en fönsterruta för 500 kronor/styck? En bräda till den nya, fina panelen för 300 kr? Tio brädor för 3 000?

Vi ses i sommar!

Styrelse
Ordförande: Helena Arbman
Sekreterare: Katarina Nordström
Kassör: David Berjlund
Ledamöter:
Lars Stålberg, Inger Hasselberg, Lena Pääjärvi
Suppleanter:
Gunilla Forsberg, Ewy Stålberg
Revisorer: Lars Brager, Kennet Sandberg
Ersättare: Kerstin Eriksson, Evan Berjlund
Valberedning: Miriam Berjlund (sammankallande), Åsa Hammarsten

Andelsföreningen Sörfjärdens kulturkapell

Aktiviteter 2020

Aktiviteter 2019

Aktiviteter 2018

Aktiviteter 2017

Webbredaktör Inger Hasselberg